Een trein is in februari op een spoorwegovergang in Berghem tegen een passerende carnavalswagen gebotst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een trein is in februari op een spoorwegovergang in Berghem tegen een passerende carnavalswagen gebotst. © Thomas/Meesters Multi Media

Ga je er langer dan vijftien seconden over doen om het spoor over te komen? Dan moet je dat melden bij Prorail

BERGHEM - Wie met bijzonder vervoer langer dan vijftien seconden nodig heeft om een spoorwegovergang over te steken, moet dat bij Prorail melden. Carnavalsvereniging De Centrumknollen uit Berghem wist dat niet. Hun wagen werd aangereden door een trein. Wat zijn de regels bij spoorwegovergangen? En hoe vaak gaat het mis?

2 reacties

  • Frank Masolijn

    2 maanden geleden
    Wat een kul argument op de vraag of het niet naïef was. Want dat was het overduidelijk wel. Het is wellicht redelijk dat men niet weet dat je hiervoor vooraf niet bellen met prorail, maar het is beslist naïef om op langzaam op een spoorweg overgang af te rijden en te verwachten dat die NOOIT dicht zal gaan als je net aan het overgaan bent. Het argument dat de kans hierop klein is, is gewoon dom te noemen, want ook bij een kleine kans op een dodelijk ongeluk hoor je vooraf na te denken.
  • JNM van Eekelen

    2 maanden geleden
    “ Langer dan 15 seconden > melden bij Prorail” enz. Aardig om dit zo te stellen maar is dit wettelijk of een wens van Prorail. Ik kan het in elk geval niet snel vinden op hun website. Idd wordt eenieder geacht de wet te kennen maar we hebben anno 2024 wel veel regeltjes.