Een eerdere editie van de Bergse Crossloop.
Een eerdere editie van de Bergse Crossloop. Foto: Ad Megens

Berghem tegen Kanker organiseert weer Bergse Crossloop

Algemeen 1.423 keer gelezen

BERGHEM | Eén op de drie Nederlanders krijgt er op een zeker moment te maken met de ziekte kanker. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Stichting Berghem tegen Kanker (SBTK) organiseert op 24 maart 2024 de Bergse Crossloop op een prachtig parcours in de bossen van Berghem. Naast je sportieve prestatie steun je dan tevens de strijd tegen kanker.

De Bergse Crossloop start naast de parkeerplaats ter hoogte van de Hoessenboslaan 51 in Berghem. Voor deelname aan deze hardloopwedstrijd kan je je ter plaatse inschrijven. Kinderen tot en met 7 jaar lopen 800 meter en kinderen tussen 8 en 11 jaar lopen 1500 meter. Zij starten om 10.00 uur. Het inschrijfgeld voor kinderen bedraagt 2 euro. Volwassenen lopen 5 of 10 kilometer en starten om 10.30 uur. Het inschrijfgeld voor hen bedraagt 5 euro. Graag gepast betalen. Neem voor meer informatie contact op via bestuur@berghemtegenkanker.nl.

SBTK is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio. Geld genereert Stichting Berghem tegen Kanker veelal door het organiseren van (sportieve) activiteiten en evenementen. In 2022 was de Moonlight Walking een groot succes. Maar ook andere jaarlijkse activiteiten zoals kaarten voor het goede doel, de mini run op basisscholen tijdens koningspelen, de RopaRun, de bevrijdingsloopen de kerst/chocolademelk actie, waren afgelopen jaar weer erg succesvol. Ook ontvangt SBTK giften en donaties van bedrijven en particulieren die SBTK een warm hart toedragen.

Recent doneerde Berghem tegen Kanker op Wereldkankerdag (4 februari) bijvoorbeeld nog 1000 euro Stichting Haarwensen. Ieder jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een mooi haarwerk krijgen, wat hen kan helpen zich zelfverzekerd te voelen. Ook Stichting Knuffel Shuffle ontving op Wereldkankerdag 500 euro van Berghem Tegen Kanker. Deze stichting gaat langs bij kinderen die het zwaar hebben gehad door kanker of een andere ziekte. Zij kunnen wel een extra knuffelmomentje gebruiken en daarom komt de stichting langs met een kofferbak vol knuffels.

Neem voor meer informatie contact op via info@berghemtegenkanker.nl..


Download de nieuwe app van Weekblad Regio Oss
Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokaal nieuws. Het Weekblad Regio Oss heeft een gloednieuwe nieuwsapp gelanceerd! Download vandaag nog de Kliknieuws: Regio Oss app vanuit de Google Play Store of Apple App Store om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit Oss en omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant