DAW versloeg in de slotfase een taai Prinses Irene en blijft zo in het spoor van Handel en Boekel Sport.
DAW versloeg in de slotfase een taai Prinses Irene en blijft zo in het spoor van Handel en Boekel Sport. Foto: Marja Megens

2E: DAW, Eendracht’30, Rhode en Handel winnen inhaalwedstrijden

Voetbal 3.444 keer gelezen

BERGHEM | Berghem Sport begon vanwege trieste omstandigheden pas in het midden van februari aan de tweede seizoenshelft. Voorzitter Gerard Broers van Berghem Sport overleed onlangs aan een hartstilstand op slechts 65-jarige leeftijd. De club stond lang stil bij het overlijden van een echte clubman en het eerste elftal heeft trainingen en wedstrijden afgelast. “Gerard was een fijne voorzitter en iemand die veel betekende binnen de gemeenschap van Berghem, zijn familie en de voetbalclub. Zijn overlijden komt hard aan bij de club. Veel mensen bewezen hem de laatste eer toen hij de woensdag na zijn overlijden opgebaard lag in de bestuurskamer”, zegt trainer Ton Kosterman. De bal rolde voor het eerst sinds het overlijden weer op Sportpark De Koppelsteeg. Drie andere inhaalwedstrijden stonden in 2E op het programma. 

Door: Cis van Pinxteren

Berghem speelde de eerste wedstrijd van 2024 thuis tegen Handel. De nummer twee faalde niet tegen de thuisploeg. Ties van Son promoveerde een afgeslagen corner via een aangeraakt schot tot de 0-1 in de achttiende minuut. Nino Croymans verdubbelde die voorsprong vlak voor rust. Berghem streed voor wat het waard was, maar kon vooral voorin geen potten breken. Kosterman: “We hebben hard gewerkt tegen een tegenstander met meer ervaring en routine. We gaven weinig weg maar kregen doelpunten tegen op knakmomenten. Dan gaat het tussen de oren zitten. Onze eerste taak, en dat is een karwei, ligt om bij de eerste acht te geraken.” Handel gaf verdedigend slechts één schot op doel weg. Thijs Fonken maakte voor de blauwwitten zelfs de 0-3 in de negentigste minuut. “Normaal gesproken scoort Thijs alleen buiten de lijnen, haha. Nee, maar even serieus. De platte kar blijft nog ver weg. We houden de beentjes op de grond”, zegt trainer Sander Janssen. Het gat met koploper Boekel Sport verkleint Handel tot drie punten.  

Prinses Irene laat DAW zweten
DAW had een moeilijkere middag dan Handel om in het spoor van Boekel Sport uitzicht te houden op het kampioenschap. Prinses Irene hield het lang vol tegen het elftal uit Schaijk. De thuisploeg creëerde meer kansen in de eerste helft dan in de tweede tegen Prinses Irene. DAW maakte die alleen niet af. Het elftal uit Nistelrode van Ton Berens groeide in de partij en werd gelijkwaardiger in het tweede bedrijf. Gijs Toonen kreeg de grootste kans voor Prinses Irene om de 0-1 te maken...maar verzuimde te scoren. DAW ging alles of niets spelen om een thuisoverwinning te forceren in het laatste kwartier. Aanvoerder Mark Megens dacht te scoren in de 83e minuut. Het doelpunt kwam desondanks niet op het scorebord wegens buitenspel. DAW Schaijk kon in de slotfase alsnog juichen. Nummer 10 Freek van Boekel slingert de bal in de 93e minuut strak voor het doel op het hoofd van Corik Megens. De Schaijkse spits verlengt de bal over de keeper heen en zet DAW op 1-0. Trainer Rob van der Ven was opgelucht na een lastige pot. Van der Ven: “DAW begint goed aan de eerste helft en creëert vele kansen. Daar staan nauwelijks kansen van de formatie uit Nistelrode tegenover. In de tweede helft was het een meer gelijk opgaande wedstrijd. De goal van Mark wordt twijfelachtig afgekeurd door vlaggen van de grensrechter van de uitploeg. Ondanks de late goal is het een méér dan verdiende overwinning voor DAW dat de wedstrijd veel eerder had moeten beslissen.” Zijn collega Ton Berens bleef met zijn ploeg achter met een naar gevoel. “Voor rust vond ik de uitvoering niet goed, na rust stonden we beter en kon DAW ook niet heel veel meer creëren. Een 0-0 zou een prima resultaat zijn. Daarnaast is het sneu voor onze keeper die een geweldige wedstrijd speelde. Teleurstellend dat we geen punt hier aan over hielden. We moeten de rug weer rechten en resultaat proberen te halen in de komende thuiswedstrijd.” Prinses Irene blijft tiende staan. DAW laat het gat met koploper Boekel Sport slinken tot zes punten.

Eendracht’30 pakt belangrijke driepunter
Voor Eendracht’30 voelde de thuiswedstrijd tegen SSS’18 als een do-or-die wedstrijd. Bij een overwinning zouden de groenwitten uit Mook aansluiting vinden bij de top-10. SSS’18 staat op ruime achterstand laatste, toch behaalde het team van Ron Spruit zijn eerste resultaat recentelijk tegen Heeswijk met een 2-2 gelijkspel. Eendracht’30 begon scherp aan de match en kreeg veel kansen. Het overschot aan kansen betekende, zoals zo vaak, geen overschot aan doelpunten. Daley Hoogakker opende de score uit een vrije trap voor Eendracht. Na de rust maakte Lars Koopman de 2-0. SSS’18 bleef echter in leven. Tymo van de Pas bracht de aansluitingstreffer op het scorebord. De 2-1 zorgde voor een spannende slotfase. Eendracht’30 wist uiteindelijk de zwaarbevochten drie punten over de streep te trekken. Trainer Ron Spruit van SSS’18 sprak van een terechte nederlaag. “We zijn in de eerste helft redelijk weggespeeld. Na de toevallige 2-1 hebben we geknokt voor de gelijkmaker maar die viel uiteindelijk niet.” Eendracht’30 blijft elfde maar komt binnen drie punten van vijf concurrenten in de strijd onderin. SSS’18 likt de wonden en zoekt nog steeds naar een eerste zege.

Heeswijk laat koppie hangen tegen Rhode
Rhode versloeg VV Heeswijk met 5-1. Zo groot als de uitslag deed vermoeden, was het verschil niet in het eerste kwartier. Heeswijk dacht zelfs in de zesde minuut op voorsprong te komen. Dat doelpunt werd alleen afgekeurd wegens buitenspel. Rhode scoorde wel legaal. Tijn Vorstenbosch was de grote man met twee doelpunten binnen drie minuten. Met een 2-0 ruststand ging Rhode na een feestelijke carnaval niet op zijn lauweren rusten. “Heeswijk zit in de situatie dat als je de 3-0 scoort de wedstrijd gespeeld is. Daarom zei ik ‘kom aan mannen, begin fel aan de tweede helft en maak het af’”, reageerde trainer Theo van Lieshout. Zo gezegd, zo gedaan. De 3-0 viel binnen een krappe anderhalve minuut al in het Heeswijkse doel via Mark van der Zanden. De match was daarna niet meer spannend. Tijn Vorstenbosch maakte de 4-0 en zo een hattrick. Het hoogtepunt kwam op naam van Koen van Langen. Een zondagsschot van hem vanaf een meter of 25 schwabberde in de kruising. Van Lieshout: “Zo schoot Roberto Carlos ze er vroeger ook in.” De 5-1 van Max Sluiter vormde een pleister op de wonden van Heeswijk. De nederlaag was een mentale dreun voor trainer Mark Strik en zijn elftal. “Na de 3-0 zakte de moed in onze schoenen en lieten sommigen het koppie hangen. We krijgen niet voor de eerste keer dit seizoen vroeg na rust een goal tegen. We mogen kritischer naar elkaar kijken en in plaats van het hoofd te laten hangen onze taken uitvoeren. Meer dan ons best kunnen we momenteel niet doen, het is moeilijk om een draai te geven aan tegenslagen”, aldus Strik. Zijn elftal staat nog steeds twaalfde en wacht met smart op resultaten. Theo van Lieshout was vorig seizoen trainer van Heeswijk en behoedde de club ternauwernood via de nacompetitie voor degradatie. Van Lieshout: “Ik wens en gun Heeswijk het allerbeste - behalve tegen Rhode. De relatie is goed met de club.” Heeswijk blijft twaalfde. Rhode neemt als nummer vijf wat afstand van de onderste vijf ploegen.

Uitslagen 2E:
Berghem Sport - Handel 0-3
DAW Schaijk - Prinses Irene 1-0
Eendracht’30 - SSS’18 2-1
Rhode - VV Heeswijk 5-1

Stand 2E:
1. Boekel Sport 13-32 (pk 1)
2. Handel 13-29
3. DAW Schaijk 13-26
4. Schijndel/De Wit 13-22
5. Rhode 12-20
6. Union 12-16
7. Avanti’31 12-15
8. Olympia’18 12-15
9. Berghem Sport 12-14
10. Prinses Irene 13-14
11. Eendracht’30 13-13
12. Heeswijk 13-9
13. SSS’18 13-1

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant