Nijnsel DAW met een gekopt doelpunt van Corik Megens
Nijnsel DAW met een gekopt doelpunt van Corik Megens Foto: Ingrid Willems

3D: Volkel laat het wéér afweten, Olympia'18 wint bij Sparta'25

Voetbal 4.536 keer gelezen

Wat een zondag weer in 3D. Handel-trainer Tom Jacobs zag zijn ziekenboeg leeglopen en won en passant van Nooit Gedacht. Vitesse'08 blijft winnen wat Excellent ook deed. DAW pakte ook weer eens de volle winst. In de derde klasse D blijft alles mogelijk. Koplopers laten steken bij de vleet vallen, middenmoters profiteren gretig. Onderin wisselen Stormvogels'28 en Hapse Boys weer stuivertje.

Trainer Tom Jacobs zag weer heel wat sterkhouders terugkeren in zijn team. Dat vertaalde zich vanmiddag in een 2-1 zege op het bezoekende Nooit Gedacht uit Geffen. Na vijftien minuten nam aanvoerder Frank van Herpen een vrije trap die door de Handel-doelman niet goed werd verwerkt en er uit de rebound werd gescoord. Na een half uur kwam Handel terug in de wedstrijd. Nota bene uit een hoekschop van Nooit Gedacht was het Jeff Rijksen die Rob Manders wegstuurde. Die kapte aan de andere kapte de bal voor zijn rechterstok en scoorde de 1-1. Na rust werden de bezoekers beter, maar Handel bleef alert voor de omschakeling. De Geffenaren startten heel hoog wat dit nog extra in de hand werkte. Twee minuten voor het reguliere speeleinde viel de 2-1. Giel Bos veroverde de bal en lanceerde Rob Manders. Die gaf de bal op een presenteerblaadje voor aan Sander Vermeulen die zijn eerste voor Handel mocht scoren dit seizoen en bovendien tekende voor de 2-1 winst. Trainer Tom Jacobs: "Een heerlijke overwinning waar we naar uitkeken. Onze selectie is maar smal, maar we hebben weer veel spelers terug en dat is net zo prettig."

Nijnsel - DAW (Foto's DAW Ingrid Willems)

Nijnsel – DAW 2-5
DAW uit Schaijk behaalde vanmiddag een verdiende overwinning op het de laatste tijd kwakkelende Nijnsel. In de 15e minuut viel de 0-1. Niels de Groot speelde Corik Megens in die wegdraaiend met links afwerkte: 0-1. Exact één minuut later viel de 0-2 nadat Robyen van der Heijden het hoofd van Corik Megens wist te bereiken die 0-2 binnen knikte. De treffers volgden elkaar snel op want weer twee minuten later kwam Nijnsel via de achterlijn op en scoorde de 1-2. Na rust leken de zaken te keren. Robbert Knipping beging een lichte overtreding, echter voor scheidsrechter Bruekers voldoende de bal op elf meter van de Schaijkse keeper te plaatsen wat 2-2 betekende. Even stabiliseerde de partij, maar toen vond DAW het welletjes. Een kwartier voor tijd scoorde Corik Megens met het hoofd de 2-3 en tevens zijn valse hattick. Broer Mark deed het een paar minuten later eveneens met het hoofd en liet de 2-4  noteren. Het slotakkoord was voor Bart Vos die de 2-5 eindstand bepaalde. "Een verdiende overwinning met bij vlagen weer goed voetbal", wist trainer Rob van der Ven, trainer van DAW, ons te melden.

Trainer Roy de Haan van Stormvogels'28

Keeper Thomas Massop redde diverse keren knap

Stormvogels'28-Hapse Boys 3-1
In de kelder van 3D deed Stormvogels de laatste plaats weer over aan Hapse Boys. De Siebengewaldse ploeg was op sportpark 't Eindpunt niet zozeer de betere maar het strafte de Hapse fouten wel beter af.Uit een strafschop (Job Kemperman kreeg de bal tegen de arm) opende Stormvogels de score. Bart Seegers passeerde keeper Dirk Thijssen van elf meter. Topscorer Ingo Custers schoot Stormvogels vier minuten later (29e) op 2-0. De zieke Custers verliet daarna meteen het veld.Job Kemperman bracht Hapse Boys terug in de wedstrijd in de 35e minuut. Na de pauze schoot Stormvogels uit de startblokken. Een voorzet van Lloyd Kooiman werd door Jimmy Janssen in de 46e minuut binnengekopt.Johan Vullings baalde van de 3-1 nederlaag. "Dit mogen we ons zelf aanrekenen. We gaven de goals gewoon weg", aldus Johan Vullings. Zijn winnende collega Roy de Haan was content. "Het spel is niet goed maar we hebben geknokt. Deze overwinning komt goed van pas".

Vitesse'08-Boekel Sport 2-1
Vitesse'08 boekte een goede overwinning op Boekel Sport. De Gennepenaren doorstonden een stormachtige openingsfase waarin de bezoekers zes corners kregen, en trokken toen zelf ten aanval. Bas Janssen (na een kwartier ingevallen voor Bjorn Hendriks) opende de score. Robbie Janssen verdubbelde de Gennepse voorsprong. Halverwege het tweede bedrijf keerde spanning terug toen de gasten via Rens van der Wijst tegen scoorden. Vitesse speelde de strijd met tien man uit toen Rob Janssen zijn tweede gele kaart kreeg.

Sparta'25-Olympia'18 0-2
Olympia'18 troefde in Beek en Donk kampioenskandidaat Sparta'25 af. De Boxmeerse goals kwamen op naam van Douwe Zwaan en Okkie van Daalen. "We hebben goed gedisciplineerd gespeeld. De overwinning was terecht", vindt trainer Wil Beijer. Zondag kan Olympia'18 tegen Boekel Sport de tweede periodetitel binnenhalen. Andere doelen streeft Beijer nog niet na. "Wie kampioen wordt? Ik weet het niet. Er zijn veel kandidaten en ik denk dat de titel op de laatste dag vergeven wordt."

Olympia'18 won knap in Laarbeek van Sparta'25 met 0-2 (Foto Bas Delhij)

Vianen Vooruit –Volkel 3-1
Vianen Vooruit had na de nederlaag op donderdagavond iets recht te zetten. Koploper Volkel werd het slachtoffer van die Vianense revanchegevoelens. Rik Willemse kopte Vianen Vooruit op 1-0. Mart Nuijen zorgde voor de tweede goal. Rob van Raaij scoorde na rust de 3-0. De koploper kwam terug tot 3-1 via Bob Linders via maar verder kwam Volkel niet.

Spannend moment voor het doel van Volkel (Foto's Vianen Vooruit - Volkel (Foto's Hanny van der Linden)

Excellent –Berghem Sport 3-2
Aan de zegereeks van Berghem Sport is een einde gekomen. Het Oploose Excellent is daar verantwoordelijk voor. Berghem kwam twee keer op voorsprong via Jeffrey Duif. Met een geweldig afstandschot zorgde Timo Cornelissen voor de 1-1. Frans Cuppers tekende voor de tweede gelijkmaker. Een mooi schot van Timo Cornelissen bepaalde de eindstand op 3-2.

Duel tijdens Excellent - Berghem Sport (Foto's Jo van Herpen)