De geweldige goal van Corik Megens. (Foto: Ingrid Willems)

3D: Berghem Sport wint van DAW; prachtige goal van DAW-aanvaller Corik Megens

Voetbal 4.723 keer gelezen

BERGHEM | DAW is koploper af in de derde klasse D. De ploeg van Rob van der Ven verloor zondagmiddag met 2-1 de derby van Berghem Sport en daardoor is Volkel de nieuwe lijstaanvoerder. Een knappe winst van Berghem Sport dat goede zaken deed met het oog op handhaving.

door Leon Voskamp

Bij Berghem Sport krijgt de nieuwe trainer Willem van der Burgt te maken met dezelfde selectie als dit seizoen plus enkele jeugdspelers die overkomen. De spelers hebben aangegeven te willen blijven en dus ook ervaren spelers als Donny van Herpen, Bram Kappen, Jacky van Deutekom en Dave Eveleens blijven beschikbaar voor het vaandelteam. Maar daarnaast is het beleid van de club ook om jeugdige spelers door te laten breken. De huidige trainer Dennis Kroes liet vandaag bijvoorbeeld Wessel Theunisse (mede vanwege een niet inzetbare Dave Eveleens) debuteren in het hart van de verdediging. 17 jaar pas, zenuwachtig vooraf, maar hij speelde een dijk van de wedstrijd. Onder de lat staat al jaren Joep Hoefnagels, maar hij is ook nog maar 18 jaar. Verder zijn er nog meer talenten die op de deur van het eerste kloppen. Een goede ontwikkeling dus in Berghem.

DAW favoriet
DAW was vooraf de favoriet gezien de koppositie en de druk lag dan ook zeker bij die ploeg. De eerste helft was qua veldspel licht voor Berghem Sport. Er waren kansen aan beide kanten, maar de Schaijkenaren kregen de grootste. Joep Wintjes speelde tekort terug op zijn doelman, maar er werd niet van geprofiteerd door de gasten. Geen doelpunten dus in de eerste 45 minuten. In de tweede helft zagen de vele toeschouwers -vanwege het zonnetje was het heerlijk langs de lijn- meer actie. Al na zo'n zeven minuten prikte Berghem Sport de openingstreffer binnen. Het schot van Jeffry van Oss werd in eerste instantie gekraakt door een Schaijks been, maar daarna schoot hij wel raak achter doelman Rick van Aalst. Lang kon de thuisploeg niet genieten van een voorsprong. Spits Corik Megens schoot vijf minuten later DAW op gelijke hoogte. En hoe! De spits -die ongetwijfeld op een hoger niveau ook uit de voeten kan- schoot vanaf ongeveer de zijlijn snoeihard raak (prachtig op de foto gezet door Ingrid Willems, red). Het duel kon daarna beide kanten op, maar het was Berghem Sport dat voetballend gezien iets beter was. De toch wel verrassende maar niet onverdiende 2-1 volgde in de 79ste minuut. Met een uitstekende assist van spits Van Herpen kwam linksback Stef van den Broek vrij voor het doel en die maakte geen fout: 2-1. De laatste tien minuten bleek DAW vermoeid en zat de 2-2 er niet meer in. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rachid Hajo was het feest in Berghem. "Ik ben uiteraard tevreden. Vandaag heb ik een strijdbaar Berghem Sport gezien", aldus Kroes.

Opstelling Berghem Sport: Joep Hoefnagels, Jeroen van den Tillaar, Wessel Theunisse, Joep Wintjes, Stef van den Broek, Andy van Schijndel, Nick Tiellemans, Bram Kappen, Jordi Verhagen (70. Jeffrey Duif), Donny van Herpen (85. Milan van der Heijden) en Jeffry van Oss.

Opstelling DAW: Rick van Aalst, Wout Cuijpers, Mark Lamers, Mark Megens, Robyen van der Heijden, Mike van de Ven, Marc Raaijmakers (54. Freek van Boekel), Robbert Knipping, Bart Vos (71. Rick Reijs), Siem van Merwijk en Corik Megens