De kandidaten voor Miss Teen of Noord-Brabant.
De kandidaten voor Miss Teen of Noord-Brabant.

Emma, Lizza of Jill de mooiste van Noord-Brabant? Drie kandidaten aan het woord

Algemeen 2.427 keer gelezen

OSS/BERGHEM | Emma Nieuwenhuizen, Lizza Corsen en Jill Kuijpers zijn aan het begin van deze maand door de voorrondes gekomen van Miss Teen of Noord-Brabant. De finale vindt op 22 april plaats in Waalwijk. Het drietal uit Oss en Berghem kijkt uit naar de eindstrijd.

Ze noemen het een hele leuke en leerzame ervaring. "We hebben meteen een volle agenda meegekregen. We krijgen workshops en we worden heel veel geholpen, maar toch blijft het spannend. Eén van de taken die we hebben gekregen is om geld op te halen voor de LINDA.foundation. Dit doel is opgezet door Linda de Mol en zet zich in voor de arme gezinnen in Nederland." Komend weekend gaan ze bijvoorbeeld in Etten-Leur auto's wassen in Etten-Leur.

Emma Nieuwenhuizen
De 15-jarige Emma Nieuwenhuizen uit Oss heeft een flinke boost zelfvertrouwen kregen door de deelname. "Twee jaar geleden had ik nooit durven dromen zover te komen, want ik was echt heel erg onzeker over mezelf. Ik was best wel zenuwachtig voor de castingdag, maar het was achteraf ontzettend leuk en gezellig. Iedereen is ontzettend lief, en je wordt overal heel goed mee geholpen. Ik ben de organisatie ontzettend dankbaar voor wat ze doen. Winnen is niet het allerbelangrijkste. Dat ik al zover heb mogen komen, is een droom. Dit maak je maar één keer mee in je leven."

Lizza Corsen
De 15-jarige Lizza Corsen uit Oss had niet verwacht dat ze de finale zou bereiken. "Ik vond alle rondes superleuk en had eigenlijk geen reden om nerveus te zijn. Toen het voorbij was, dacht ik dat het niet uitmaakte of ik gekozen werd, want ik had die dag al zoveel geleerd en het zo naar mijn zin gehad met alle andere meiden. Toen ze mijn nummer riepen, kon ik het niet geloven. Ik realiseerde het me allemaal even niet. Het was stiekem altijd een droom van mij om een 'miss' te worden. Ik ben er de afgelopen weken achter gekomen dat een miss zijn niet alleen maar mooi lachen is. Het is alles aan je, inclusief je intelligentie en dat is juist wat ik zo mooi vind."

Jill Kuijpers
De 17-jarige Jill Kuijpers uit Berghem doet mee aan de verkiezing omdat ze van alle dingen houdt die erbij komen kijken. "Van make-up, dansen tot het aantrekken van mooie kleren. Ook hou ik ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Er is voor mij niets mooier om zoiets mee te mogen maken en dan ook nog eens mijzelf in te kunnen zetten voor gezinnen in Nederland die het niet breed hebben."

SMS naar 3010
Help de lokale deelnemers door een SMS te sturen naar 3010. SMS Poll Noordbrabant Emma N, Poll Noordbrabant Jill en Poll Noordbrabant Lizza.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant