DAW en Olympia'18 hielden de score dubbel blank
DAW en Olympia'18 hielden de score dubbel blank Foto's Ingrid Willems

3D: Volkel stelt teleur in thuisduel, Hapse Boys grijpt strohalm na winst op Sparta'25

Voetbal 4.510 keer gelezen

Heel onverwachte uitslagen in 3D deze week. Hapse Boys dat medekoploper Sparta'25 klopt en toch weer verlies voor Nooit Gedacht tegen een kranig Excellent. Boekel Sport wint met klein verschil van taai Stormvogels. Mooie competitie blijft het in de derde klasse D. DAW koos ervoor wat meer verdedigend te starten en sleepte er een gelijkspel uit tegen Olympia'18.

Volkel verliest zes punten aan Nijnsel. Vanmiddag ging het team van trainer Tom van Dalen verrassend met 1-2 onderuit waar ook de uitwedstrijd eerder werd verloren. De Volkelaren namen het initiatief, maar kon zich amper kansen creëren. Nijnsel bood prima partij en kwam in de 39e minuut niet eens onverdiend op voorsprong. Tom ten Broeke schoot tussen een woud van benen door de 0-1 ruststand binnen. Volkel toonde na rust wat meer lef en kwam tot kansen. In de 47e minuut zag Luuk van de Elzen zijn schot nog over gaan, maar twee minuten daarna kon hij toch juichen toen uit een corner Ruud Verstegen op Luuk van den Elzen kopte en met zijn kopbal liet hij de Nijnsel doelman kansloos 1-1. Daar bleef het bij en Volkel was niet bij machte een bres te slaan in de blauw-gele defensie. Volkel zakte weg waar Nijnsel de 1-2 scoorde. Nick Dordtmans ramde bal nog op paal namens Nijnsel maar de 1-3 bleef Volkel bespaard.

DAW – Olympia 0-0
De thuisploeg koos vandaag meer de verdedigende stellingen. Rob van der Ven, trainer van DAW: "We hebben voor een ploeg uit de top veel te veel tegendoelpunten. Dus omdat eens te herstellen zijn we wat lager gestart. Olympia'18 is een van de beste ploegen uit onze klasse die ik heb gezien. En dat zei ik al eerder. Dat bleek vanmiddag weer een prima team dat verzuimde te scoren. We zijn tevreden met het puntje."

Berghem Sport - Vianen Vooruit (foto's Jo van Herpen)

Berghem Sport – Vianen Vooruit 3-0
De bezoekers uit Vianen hadden geen beste dag. De jetlag van het uur tijdverschil wie zal het zeggen. Al in de eerste minuut was het raak Jeffrey van Oss profiteerde handig van de nog niet wakker zijnde defensie van Vianen Vooruit. Helemaal erg werd het zes minuten later toen Donny van Herpen op de zijn bekende manier binnen kogelde. Trainer Dennis Kroes van Berghem Sport: "We kregen echt nog wel drie dikke kansen meer voor rust, maar die wisten we niet te benutten." Na rust konden de bezoekers uit Vianen amper een vuist maken. Het slotakkoord was dan ook voor de thuisclub. Uit een hoekschop van Van Oss plaatste Van Herpen zijn hoofd ertegen wat 3-0 betekende en tevens de eindstand was.

Boekel Sport – Stormvogels'28 3-2
Boekel Sport won vandaag met klein verschil van het bezoekende Stormvogels'28. Roy den Haan had geen best humeur na afloop: "We zijn niet in staat om goed voetbal te tonen met een over-mijn-lijk-mentaliteit. Veel heren begrijpen dat schijnbaar niet. De zaken lopen niet zo makkelijk als dat vorig jaar ging dat moeten ze beseffen. De tijd gaat dringen voor Stormvogels'28." Boekel Sport nam de leiding door Joris Polman die een voorzet van Twan Merks binnenschoof. Amper een minuut later was het Bart Seegers die een vrije trap binnen kegelde. Boekel Sport bleef sterke al bleef het opletten voor de omschakeling van Stormvogels. Schuiers schoot de Boekelaren weer op voorsprong, maar amper in het veld was het de ingevallen Thomas Creemers die de zaken weer gelijk trok. Het laatste woord was voor Tim Schuijers. Vrij onzichtbaar in de wedstrijd kegelde hij vijf minuten voor tijd zijn team naar de 3-2 zege.

Vitesse'08 – Handel 0-2
Na een 0-0 ruststand viel het eerste doelpunt een kwartier in de tweede helft. Jeff Rijksen werd neergelegd en de bal ging op elf meter. Rijksen zelf klaarde de pingel naar 0-1. De stand bleef een beetje wankel met een alles of niets spelend Vitesse'08. In de 88e minuut maakte Rob Manders op aangeven van Sander Vermeulen de verlossende 0-2 en konden drie punten aan het Handelse conto worden toegevoegd.

Hapse Boys - Sparta'25
Hapse Boys behaalde een verdiende zege op koploper Sparta'25. Een wedstrijd met veel strijd en inzet waar de bezoekers op slag van rust de 0-1 scoorde. In de tweede helft lukte het Hapse Boys om de stand te draaien. Na 60 min scoorde aanvoerder Job Kemperman de 1-1 uit een vrije trap van Nicky van der Wijst. In de 79e minuut viel de 2-1. Na een steekpass van Tom Meijer op Luuk Crommentuijn. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van Sparta assistent. In het slot probeerde Sparta opportunistisch te  spelen en punten te pakken, maar stond het defensief qua organisatie sterk bij Haps. Prima zege van het dappere Hapse Boys met lak aan reputatie vandaag.