Wandelaars in Herperduin.
Wandelaars in Herperduin.

Wandeling door gevarieerde natuur van Herperduin

Algemeen 763 keer gelezen

BERGHEM | IVN Oss houdt zondagochtend 7 januari een winterwandeling door Herperduin bij Berghem. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over wat onderweg ontdekt wordt aan planten, dieren en landschapselementen.

De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje bij het Openluchttheater Hoessenbosch aan de Hoessenboslaan in Berghem. De wandeling duurt ongeveer twee uur en de lengte is circa 5 kilometer. Het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te trekken.

Herperduin
Herperduin maakt onderdeel uit van De Maashorst, maar wordt vaak gezien als een zelfstandig natuurgebied. Met veel variatie van heidevelden tot stuifduinen en veel naald- en gemengde bossen.

Bosomvorming
Er is de laatste jaren veel energie gestoken in het natuurlijker maken van dit gebied: de bosomvorming. Het is een zeer gevarieerd natuurgebied met een grote variatie aan vogels, planten en bomen.

Nieuw jaarprogramma
IVN Oss heeft voor 2018 weer een geheel nieuw jaarprogramma samengesteld met 21 natuurwandelingen of fietstochten onder leiding van een natuurgids in de regio Oss.

Meer informatie
Voor meer informatie over het nieuwe jaarprogramma en andere activiteiten van IVN Oss kunnen mensen een kijkje nemen op de website www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant