DAW en Olympia'18 scoorden niet. (Foto: Ingrid Willems)

3D: Nijnsel nieuwe koploper, Vianen Vooruit maakt gehakt van Berghem Sport

Voetbal 2.650 keer gelezen

Weemoedig denken we terug aan vorige week. Het najaarszonnetje werd gemist op de velden. Het was gewoon weer herfstweer vandaag. Grijze lucht, wind, af en toe een buitje en heel stiekem kwam soms het zonnetje door. Op een aantal velden overheerste de melancholie en werd verlangd naar het weer van vorige week.

Bijvoorbeeld in Excellent. Zeven dagen terug was het feest in Oploo, eindelijk de eerste overwinning. Vandaag kon de lijn niet worden doorgezet. Met 1-2 werd verloren van Nooit Gedacht. In Vianen had men echter geen last van het weer. Met 6-1 werd Berghem Sport gedeclasseerd. Vitesse'08 verloor voor de vierde keer op rij, vandaag van Handel. Volkel verloor de belangrijke wedstrijd tegen Nijnsel/TVE Reclame en is daarmee koploper af. Olympia'18 en DAW kwamen in Boxmeer niet tot scoren. Stormvogels'28 en Boekel Sport wisten beiden wel het net te vinden, en niet te zuinig. Een 4-3 overwinning voor Stormvogels als resultaat. Ten slotte hielden Sparta'25 en Hapse Boys hielden elkaar in evenwicht, 1-1.

Nijnsel - Volkel 3-0
Volgens Tom van Dalen, trainer van Volkel, was zijn ploeg vandaag heer en meester in Nijnsel. "Het was wachten op onze goal en in de 55ste minuut geheel tegen de verhouding in maakte Nijnsel 1-0. Hij wilde er vervolgens niet in bij ons en daarna gingen we alles of niets spelen." In de slotfase besliste Nijnsel het duel met nog twee goals: 3-0.

Excellent - Nooit Gedacht 1-2
In Oploo kon Excellent het kunstje van vorige week niet herhalen. Waar vorige week drie punten werden behouden, nam Nooit Gedacht ze deze week mee naar huis. John Pennings en Bob van Iersel scoorden bij de Geffenaren. Nooit Gedacht-trainer Wolf Wannet: "Ik ben tevreden met het resultaat, maar we hadden het onszelf veel makkelijker moeten maken door veel meer goals te maken." Een 1-2 nederlaag betekende de vierde keer nul punten voor Excellent dit seizoen. Volgende week mag het team naar Volkel afreizen, een moeilijke tegenstander.

Handel - Vitesse'08 2-1
Vormcrisis bij Vitesse'08? De overwinning op Excellent de eerste wedstrijd blijft voorlopig de laatste dag dat in Gennep gejuicht kon worden. De drie daaropvolgende duels werden allemaal verloren. Vandaag werd die reeks voortgezet. Ook tegen Handel wist Gennep niet vaker te scoren dan de thuisploeg, 2-1 werd het. Volgende week kan Haps proberen de negatieve spiraal, waar de ploeg in terecht is gekomen, te doorbreken. Nooit Gedacht is dan de tegenstander. Mark de Waard en Koen Fonken scoorden bij Handel, dat door de winst derde staat. Trainer Tom Jacobs: "De eerste helft was duidelijk voor ons. De tweede helft ging Vitesse'08 agressiever spelen en ons meer afjagen. Daar kwamen we door in de problemen. Ze scoorden de 1-1 en gingen op zoek naar de 1-2. We stonden behoorlijk onder druk, maar scoorden in de omschakeling een mooie goal. Daarna geen kans meer weggegeven, ook niet in de negen minuten extra tijd die de scheidsrechter bij trok."

Vianen Vooruit - Berghem Sport 6-1
Vianen Vooruit heeft vandaag ongenadig hard uitgehaald tegen Berghem Sport. 6-1 werd het liefst in Vianen. De overtuigende overwinning is pas de eerste dit seizoen. Toen tijdens de rust de spelers aan de thee gingen, zag het er nog niet zo rooskleurig uit voor het team uit Vianen. Het stond pas 1-1. Na rust werd het verschil gemaakt. Rik Willemsen en Mick Bogaard scoorden tweemaal voor Vianen, daarnaast waren Thomas van de Sanden en Jeroen Ebben doeltreffend. Voor Tim Belgers was het ook een speciale dag vandaag. Hij maakte zijn debuut bij Vianen Vooruit 1. Trainer Niels Voet liet weten 'super tevreden' te zijn. Logisch na zo'n klinkende overwinning. Volgende week komt Stormvogels'28 op bezoek in Vianen. Berghem Sport-trainer Dennis Kroes had uiteraard een andere terugkeer bij zijn oude club verwacht. "In de eerste helft werd ons een penalty onthouden en aan de andere kant werd ie wel gegeven. Via Appie Telli werd het voor rust 1-1 en gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in. Na rust stonden we binnen vijf minuten al met 3-1 achter door slordig dekken en een te korte terugspeelbal. We kregen ook nog een penalty tegen en een schitterende omhaal. Het was voor ons een verloren tweede helft."

Olympia'18 - DAW 0-0
Vorige week tegen Volkel verloor Olympia'18 met 0-1. Vandaag wist het thuisteam in Boxmeer weer niet te scoren. Een schamele 0-0 als resultaat. Kansen waren er wel voor Olympia. Onder meer Okki van Dalen, Douwe Zwaan, Stan Claassen en Mustafa Yilmiz kregen mogelijkheden. Volgende week mag Olympia'18 het opnemen tegen Boekel Sport, de nummer laatst van de competitie. DAW-trainer Rob van der Ven was blij met het puntje. "Hier hadden we eigenlijk geen recht op. De eerste helft ging het nog gelijk op, maar in de tweede helft was Olympia'18 de bovenliggende partij. Wij verloren de strijd op het middenveld en Olympia'18 heeft meerdere grote kansen onbenut gelaten. Wij kunnen dan ook alleen maar blij zijn met dit punt."

Sparta'25 - Hapse Boys 1-1
Hoewel Hapse Boys deze competitie nog maar eenmaal verloor staat de ploeg na vier wedstrijden pas met drie punten. Driemaal werd al gelijkgespeeld. Vandaag met 1-1 tegen Sparta'25. Beide doelpunten werden gemaakt na rust. Luuk Crommentuijn was de man die de score opende voor Haps. De goal betekende het tweede doelpunt voor Haps deze competitie. Een karig aantal, na vier wedstrijden. Volgende week mag hieraan gewerkt worden tegen Handel. Geen makkelijke klus want die ploeg draait bovenin goed mee.

Stormvogels'28 - Boekel Sport 4-3
Stormvogels'28 heeft vandaag een onnodig spectaculaire wedstrijd gewonnen van Boekel Sport. Binnen tien minuten had Ingo Custers al een hattrick gescoord voor de Stormvogels. Toch liet het team uit Siebengewald Boekel Sport terugkomen tot 4-3 na een 4-0 voorsprong. Joris Polman was het nu die een hattrick scoorde, helaas voor Boekel bleef het bij die drie goals en bleven de drie punten in Siebengewald. Boekel Sport blijft door de nederlaag op de laatste plaats steken. Stormvogels'28 staat nu zevende.