Olympia'18 pakt punt in Berghem
Olympia'18 pakt punt in Berghem Foto's Jo van Herpen en John van Deursen

Handel wint derby in Boekel, Volkel blijft koploper na winst op Nooit Gedacht

Voetbal 1.426 keer gelezen

De zaken gaan zich wat tekenen na drie wedstrijden. Nijnsel won knap bij Vitesse'08 waar Handel spekkoper werd in het naburige Boekel. Berghem Sport en trainer Dennis Kroes wachten met smart op de eerste driepunter. Hapse Boys werd nu al afgelast oei!! Dat belooft op De Berkte niet veel goeds voor de winter.

Boekel Sport verloor met 0-1 van Handel. Dat is zuur voor de Boekelaren, maar het was voor de toeschouwers een spannende wedstrijd met hectische momenten. Trainer Tom Jacobs moest al vroeg Jeff Rijksen wisselen. De Handel speler gaf er na negen minuten de brui aan. Handel werd na rust het eerste half uur van het bekende kastje naar de nog bekendere muur gestuurd, maar de Boekelse doelpunten waren duur.  Juist in een sterke fase van de thuisclub was het Gijs Bexkens die met een fraaie lob over de Boekelse doelman zijn club prettig liet rusten. Aanvoerder Jelle Bouwmans ging twintig minuten voor tijd in de spits spelen. Toch kreeg Handel kansen die tot ergernis niet werden verzilverd. Daarentegen schoot Merijn van Haandel namens Boekel Sport in de 94e minuut nog op de paal. Het bleef 0-1 waar de Handelse handen in de hoogte gingen.

Volkel – Nooit Gedacht 1-0
Met de kleinst mogelijke score wist Volkel de koppositie te handhaven. Na 20 minuten viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Jeroen van de Laar lanceerde Stijn van Cuijk die in de zestien naar zijn linker been kapte en beheerst scoorde. Na rust speelde Nooit Gedacht met hoog druk. Volkel ging daardoor wat slordiger spelen. Tom van Dalen de trainer van Volkel gaf er de kwalificatie 'Hotse-knots- voetbal aan (bij vlagen). Nooit Gedacht had de gelijkmaker op de schoen, maar een uitbraak op de Volkelse doelman werd met een wereld sliding van Luuk Riepe ongedaan gemaakt en won uiteindelijk Volkel.

Berghem Sport – Olympia'18
Twee gelijkwaardige ploegen op De Koppelsteeg. Toch had de 0-1 een bijsmaak. Juist op een moment dat de ploeg uit Berghem vol in het duel kletste viel de treffer aan de andere kant. Een handsbal van Olympia'18 werd door de scheidsrechter niet gezien of niet gehonoreerd en uit de tegenaanval werd het 0-1 door Mustafa Yilmaz. Berghem Sport trainer Dennis Kroes: "Dat is vervelend dat hij de handsbal niet zag. Waar je met 1-0 voor moeten komen gebeurt het tegenover gestelde." Na rust kwam er toch nog gerechtigheid. Een scherpe voorzet van Jordy van Buul werd door Donny van Herpen, boven iedereen uit, in het Boxmeerse doel gekopt. Ander van Schijndel zag in de slotfase nog zijn tweede gele kaart=rood en eindigde de wedstrijd voor Berghem Sport in ondertal. Olympia'18 heeft na de 3-0 overwinning vorige week tegen Vitesse'08 niet opnieuw weten te winnen. Olympia staat door het gelijkspel op een vierde plaats. Volgende week wacht een zware wedstrijd. Volkel, dat op een eerste plaats staat, is in Boxmeer de tegenstander.

Stormvogels'28 - Excellent 2-1
Stormvogel'28 heeft na een nederlaag en gelijkspel vandaag de drie punten behouden. Excellent werd met 2-1 verslagen. Dat betekent de derde nederlaag voor de ploeg uit Oploo. Het bezet dan ook de laatste plaats in de competitie. Excellent kwam tegen Stormvogels nog wel op voorsprong, een afstandsschot zorgde voor de 0-1. Al snel werd het 1-1 na een eigen goal. In de tweede helft scoorde Stormvogels via Ingo Custers de 2-1, hij schoot de bal via de paal het doel in. Spannend werd het nog wel, Excellent kreeg nog een grote kans op de 2-2 maar keeper Mark van de Burg redde de drie punten voor Siebengewald dat door de overwinning nu de zesde plaats bezet.

Vianen Vooruit - Sparta'25 0-0
Vianen Vooruit heeft voor de derde maal op rij gelijk gespeeld. Na de brilstand tegen Olympia'18 en de 1-1 tegen Handel werd het vandaag 0-0 tegen Sparta'25 dat tweemaal had gewonnen. Beide teams blijven ongeslagen deze competitie. Volgende week kan Vianen Vooruit proberen de eerste overwinning te pakken en daarmee hun punten te verdubbelen. Gespeeld wordt tegen Excellent in Oploo, de ploeg die onderaan staat met nul punten.