De 1-1 van Berghem Sport na rust Foto's Peter Kuijpers
+audio

Wedstrijd Berghem Sport – Nooit Gedacht verdiende geen winnaar

Voetbal 741 keer gelezen

BERGHEM – Het wat goed toeven in het lachende najaarszonnetje op Sportpark de Koppelsteeg. Een wedstrijd waar het werkvoetbal de boventoon voerde. Nooit Gedacht kwam in de 22e minuut door invaller Lex van Buel op voorsprong. Na rust maakte Stef van den Broek voor de thuisclub gelijk.

Door Peter Kuijpers

Beide teams hadden een karrenvracht aan invallers. Je zou je kunnen afvragen hoe dat mogelijk is aan het begin van de competitie. En niet de minsten aan beide zeiden was het vinken en strepen voor Dennis Kroes en Wolf Wannet de respectievelijke trainers van Berghem Sport en Nooit Gedacht. Wannet kreeg al na negen minuten een tegenvaller te slikken. Thijn Vos kon niet meer verder nadat hij zich in een duel blesseerde. Wannet: "Dat kan er nog wel bij. Echt een groot ei op zijn enkel. Die ben ik weer even kwijt deze technisch zo begaafde speler." Donny van Herpen kreeg nog de beste kans voor rust. Zijn schot ging echter hoog over. Uit het niets maakt in de 22e minuut Lex van Buel de 0-1 door snel en slim zijn voet tegen de bal te zetten voor de neus van doelman Joep Hoefnagels van Berghem Sport. Berghem Sport deed wat terug, maar echt in gevaar kwam keeper Willem van Ballegooy van de bezoekers niet. Flankspeler Bob van Iersel kreeg namens Nooit Gedacht voor rust nog de beste mogelijkheden, maar stuitte op Hoefnagels en schoot in kansrijke positie naast.

Ron Kerkhof
Na rust kreeg Nooit Gedacht een knoert van een kans. Het was opnieuw Van Buel die tot het keepersgebied kwam, maar tot ontzetting van de Geffense bank naast schoot. Kort hierna moest Kroes Appie Tellie (Abdullahi) wisselen en kwam Ryan van Aalst. Frank van Herpen van Nooit Gedacht liep tegen geel op nadat hij Ryan van Aalst robuust de weg naar het doel versperde. Nooit Geacht was aan het einde van het bekend latijn. Veel spelers lieten zich op de grond vallen wat flink wat irritatie van het Berghemse publiek tot gevolg had. Scheidsrechter Ron Kerkhof, die zich ontpopte tot de beste man van het veld, loste het allemaal tactisch op. De arbiter uit Nuland kon er tenslotte ook weinig aan doen dat de wedstrijd weinig oogstrelend was. De overigens verdiende gelijkmaker viel een kwartier voor tijd. Een hoge bal in het Geffense centrum viel voor de voeten van Stef van den Broek die 1-1 achter Van Ballegooy drukte. Gescoord werd er niet meer en de enige juiste uitslag die op het bord prijkte,1-1, was niks op aan te merken.