Kellerbar in Berghem ziet Abraham en viert feest

Algemeen 1.251 keer gelezen

BERGHEM | In de zomer van 1967 werd in Berghem een nieuwe bar geopend: de 'Kellerbar'. De bar bevond zich recht tegenover de kerk en zoals de naam al doet vermoeden was hij gesitueerd in de kelder onder de toenmalige Végé-kruidenierswinkel.

De uitbater was Bert Boeijen die zich overigens zelf weinig met de kasteleinsbeslommeringen bezig hield. De inrichting van de bar was zonder meer chique te noemen. Dat paste perfect bij de doelgroep waaruit de kastelein zijn klandizie wilde betrekken.

Flowerpower
Het liep wat anders. In diezelfde zomer van 1967 kwam in San Francisco de Flowerpower opzetten. Ook in Berghem. De naoorlogse jeugd ging op zijn eigen manier zijn eigen weg. En die leidde niet zelden naar de hagelnieuwe chique Kellerbar. Er werd meteen ingespeeld op de nieuwe situatie. Er kwam een echte discotheek en er werden in korte tijd vier diskjockeys aangetrokken. Zeker in de eerste jaren van zijn bestaan was de bar de vaste stek van vele jongeren, niet alleen uit Berghem maar uit de wijde omgeving.

'Mooie gelegenheid'
Het begon allemaal vijftig jaar geleden met de Kellerbar. "Een mooie gelegenheid om nu even bij stil te staan", vinden de Kellerbar DJ's Tee van de Vee, DJ Charly en Joe Espagnol. "Natuurlijk met de belangrijkste betrokkenen van het eerste uur: de bezoekers van toen."

ROOTS
Op 3 november 2012 werd er een reünie georganiseerd en nu, vijf jaar later wordt de vijftigste verjaardag van de bar gevierd en wel op zaterdag 2 september, bij ROOTS, tegenover de kerk in Berghem aan de St. Willibrordusstraat 47.

'Feest van herkenning'
"Wel op de begane grond deze dag. Iedereen die 'erbij was' is van harte welkom. Het wordt een feest van herkenning. Niet alleen wat de muziek betreft, met de DJ's van toen, maar zeker ook vanwege die grijze koppen, waarvan je er velen al jaren niet meer gezien hebt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant