Avanti'31 doet goede zaken met winst op Berghem Sport

Koplopers geven geen krimp in 3D

Voetbal 1.147 keer gelezen

De kopgroep Volkel, Margriet, DAW en Nooit Gedacht wonnen allen hun wedstrijden. Dus in de stand veranderde er niet zoveel. FC Uden is nu definitief gedegradeerd. Nulandia kan alleen theoretisch nog rechtstreekse degradatie ontlopen. Avanti'31, DSC en Den Dungen opteren een plek in de nacompetitie. Nog drie wedstrijden te gaan en het wordt spannend.

Handel werd in Nuland verdiend winnaar en vertrok met drie punten vanaf sportpark Duin en Dael. Trainer Koen Wissing had er een simpele verklaring voor. "Handel werd vandaag de verdiende winnaar. Zij waren vanaf de eerste minuut scherper en kregen de beste kansen. Bij ons was het vandaag ver te zoeken, we wonnen onvoldoende duels waardoor we geen moment in de wedstrijd zijn geweest. Handel kreeg zelfs nog kans om de score verder uit te breiden maar verzuimde dit." De ruststand in Nuland was al 0-2 waar de gasten in de 84e minuut de 0-3 eindstand bepaalden. Voor Handel scoorden Jeff Rijksen en twee maal Rob Manders.

Avanti'31 – Berghem Sport 2-0
Het team van trainer Ronny Everaerts behaalde een belangrijke zege op het bezoekende Berghem Sport. Koen van Engeland kreeg de eerste kans maar miste. In de 36e viel het eerste doelpunt. Berend Arts pegelde de bal van 20 meter via de handen van de Berghemse doelman in het doel: 1-0. Na rust werd een treffer van Avanti'31 voor buitenspel afgekeurd. Rick van Lier zag zijn schot door de keeper gepakt en Milan Lucius wist één op één met de Berghemse doelman niet te scoren. Die eer was er voor invaller Jody van de Burgt die in de 90e minuut de 2-0 eindstand voor zijn rekening nam.

Den Dungen – Volkel 1-2
De bezoekers uit Volkel speelde prima echter tot de zestien, dan ontbrak het aan de eindpass. Den Dungen moest het vooral hebben van de omschakeling. De voorsprong kwam in de 25e minuut nadat Stijn van Cuijk de bal uit een hoekschop op de plaat van Rens van Lanen deponeerde die zijn team op voorsprong kopte. Na een vermeende handsbal van Volkel ging de bal op de stip en kwam Den Dungen langszij. Toch ging Volkel met voorsprong rusten nadat Van Lanen naar binnen draaide en de Den Dungen keeper verschalkte. Na rust was het geen wedstrijd meer. Volkel speelde slordig en Den Dungen was niet bij machte om het Volkel moeilijk te maken. Daar bleef het bij.

Boekel Sport – Margriet 0-4
Margriet was over de gehele wedstrijd iets beter, maar doelpunten vielen er niet. Rood was er voor Robin Gruijter van Boekel Sport na het neerhalen van een speler van Margriet. Na rust kwam Margriet in de 66e minuut op voorsprong door Joey Schuurmans die de ban brak. Ferhat Coskun vergrootte naar 0-2 en 0-3. Voor de gastheren, die behoorlijk wat blessures kende, was het over en uit. Jeffrey van Vlijmen bepaalde met een heerlijk genomen vrije trap de 0-4 eindstand. Trainer Vermeer bracht bij 0-3 Sven Mezenberg in (keeper B1) om ervaring op te doen bij de senioren. Hij moest echter nog een keertje vissen.

Nooit Gedacht – FC Uden 6-1
Eenrichtingsverkeer wist trainer Wolf Wannet Kliksport te melden. De Udenaren zijn door dit resultaat definitief gedegradeerd. De ruststand op de Biescamp was 2-0 in het voordeel van Nooit Gedacht. Bij 4-0 was het FC Uden die de spreekwoordelijke eer wisten te redden. De doelpuntenmakers in Geffen waren voor de thuisclub drie maal Perry van Herpen, Michael van den Heuvel (twee) en Bob van Iersel.

DAW - Venhorst (Foto Ingrid Willems)

Venhorst – DAW 1-2
De ruststand in Venhorst was 0-0 ondanks de vele corners die de gasten uit Schaijk mochten nemen. Pas in de 58e minuut viel de 0-1 door Mark Megens. Het was Venhorst dat via een vrije trap van Van de Putten weer langszij kwam. Het clichématige venijn zat hem ook deze keer in de staart. Vier minuten voor het reguliere speeleinde was het 'All in the Family' de ingevallen Corik Megens die op aangeven van zijn broer Mark Megens de winnende mocht scoren. Voor Venhorst was de tijd te kort om nog tot een succesje te komen. Venhorst moet plots omlaag kijk en is nog niet geheel veilig.