Zaterdag met heel veel belangen (Foto Peter Kuijpers)
Zaterdag met heel veel belangen (Foto Peter Kuijpers)

2F+3D: Clash Berghem Sport - DAW knipperend affiche

Voetbal 878 keer gelezen

Het inhaalprogramma voor 2F en 3D is over het paasweekend verspreid. Zaterdag ontvangt Erp het Vinkelse EVVC en binden DAW en Berghem Sport de strijd aan op D'n Heuvel in Schaijk. Inzet bij deze wedstrijd is peridode-2. Maandag zijn er vier duels waar EVVC zijn tweede wedstrijd speelt en wel tegen de koploper uit 2F: Oirschot Vooruit.

Door Peter Kuijpers

2F: Erp verloor zondag bijzonder knullig van Prinses Irene. De ploeg uit Nistelrode werd hiermee veel te ruim beloond. De Nistelrodense getrouwen hebben er geen glas minder om gedronken op de Schellen geloof dat maar. Feit is wel dat Erp het water aan de lippen staat en de nacompetitie ontlopen kan niet alleen maar met voetballen. Daar hoort in deze gegeven situatie een pondje geluk bij. Zaterdag dag Komt EVVC, de missie is duidelijk: winst en niets anders. EVVC stapelt winst op winst de laatste weken en is koploper in peridode-3



Toon Barten op de rechterflank voor Erp (Foto Peter Kuijpers)

2F: EVVC – Oirschot Vooruit
De twee treffen elkaar op paasmaandag en voor de Vinkelaren alweer de tweede wedstrijd van het weekend. EVVC staat bovenaan in periode-3. maar de wedstrijden in het paasweekend zijn nog voor periodoe-2. Toch is het voor trainer Stephan Hesemans c.s. er alles aan gelegen om lekker mee te blijven doen in het linkerrijtje. Oirschot Vooruit kan zaken doen. Bij winst stijgt het team van trainer Piet Drijvers tot vier punten boven competitie tweede Best Vooruit. Mooi duel op De Zwaan met dé vraag of Gerwin van den Boom weer aanschuift tijdens het paasweekend?

2F: Baardwijk – Rhode
Trainer Theo van Lieshout van Rhode wist het vooraf al te melden: we missen nogal wat mensen thuis tegen Best Vooruit. Geen enkele rede voor Rhode om niet te winnen van de koploper. Wellicht waren het anderen die nu een kans kregen en zich liet gelden. Mochten de pijntjes nog niet zijn hersteld dan kunnen deze spelers Rhode opnieuw een dienst bewijzen in het duel uit bij Baardwijk. De club heeft nog een paar puntjes nodig om zorgeloos de zomerstop in te gaan. Dat zou best eens kunnen aanstaande maandag in Waalwijk. Baardwijk komt bij winst gelijk met Rhode, maar daar gaat geen mens meer vanuit in Sint Oedenrode.

2F: Schijndel – Helvoirt
Helvoirt blijft een van de grote optanten voor de titel in 2F. Nu de Oirschot Vooruit en Best Vooruit haarscheurtjes gaan vertonen blijft Helvoirt sterk kandidaat. We vergeten wellicht BVV dat ook weer uitslagen aan het maken is. Voor Schijndel zaak de competitie goed af te sluiten. En goed slaat hier op het team bijeen houden met een hoopvolle blik naar de nieuwe competitie.



William van der Steen, trainer van Prinses Irene (foto Peter Kuijpers)

2F: Prinses Irene – Emplina
Na de winst op Erp heeft het team van Prinses Irene trainer William van der Steen statistisch gezien nog drie puntjes nodig om de voeten droog te houden. Dat zou maandag op De Schellen wel eens kunnen gebeuren. Het 'toeval' wil dat de tegenstander uit Empel, EVVC volgt op twee punten in de nog vacante periode-3. De belangen zijn dus zéker aanwezig maandag waar scheidsrechter Van Zuilichem om half drie fluit voor het begin.

3D: DAW – Berghem Sport
De enige wedstrijd die wordt ingehaald in 3D komend paasweekend. Dé wedstrijd zaterdag waarop al zolang alles gefocust is in Schaijk en Berghem. Inzet is de winst van periode-2 die nog steeds hangt op deze wedstrijd. Berghem Sport staat er met 20 punten het beste voor al is het maar een mespuntje. DAW volgt op drie punten afstand. Het doelsaldo is in dit geval niet zo relevant omdat de teams tegen elkaar spelen en het verschil slechts één doelpuntje is. Bij winst of gelijkspel van Berghem Sport gaan die door. DAW viert alleen een feestje bij winst. De oplossing volgt aanstaande zaterdag en dat het spannend wordt mag duidelijk zijn.

Programma in 2F en 3D:


Stand tweede klasse F:
1.Oirschot Vooruit 20-39
2.BVV 21-38
3.Best Vooruit 21-38
4.Helvoirt 21-37
5.Emplina 21-36
6.EVVC 20-35
7.Heeswijk 22-34
8.Rhode 21-30
9.Prinses Irene 21-30
10.Baardwijk 21-27
11.WSC 20-26
12.Erp 21-21
13.Schijndel 21-12

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant