• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zondag 11 februari, de 36e verlichte optocht in Berghem

Over een week, op carnavalszondag 11 februari 2018, gaat om 19.00 uur de straatverlichting in Berghem uit en gaan op de praalwagens de vele tienduizenden lampen weer aan. De oudste verlichte optocht van Nederland trekt voor de 36e keer door de straten van Berghem. Het thema  voor dit jaar, "kunst", biedt volop mogelijkheden voor de deelnemers.

Uiteraard doen ook de wagenbouwers extra hun best om er weer een onvergetelijke editie van te maken.

Meer info: www.verlichteoptocht.nl 

 

verlichteoptochting2017route

Verkeersmaatregelen tijdens de Verlichte Optocht

Op zondag 11 februari 2018 staat het Knollenrijk opnieuw in de belangstelling vanwege de unieke Verlichte Optocht die door de straten van Berghem trekt. Het thema is dit jaar: “Kunst”. Naast bijna duizend deelnemers worden er ook vele duizenden toeschouwers verwacht. Om alles in goede banen te leiden is het noodzakelijk om, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, verkeersmaatregelen te treffen.

Optochtroute: De optocht trekt door de volgende straten: vanaf het Meester Gielenplein linksaf de Kapelaan Kitselaarstraat in, op het einde linksaf de Sint Willibrordusstraat in, vervolgen via de Kerkstraat, op de rotonde rechtsaf de Julianastraat in, vervolgen via de Burgemeester van Erpstraat, rechtsaf de Irenelaan in, vervolgen via de Toxopeusstraat, rechtsaf de zuidelijke baan van de Wilhelminasingel op en aan het einde terug naar het Meester Gielenplein.

Wegafsluitingen: Alle toegangswegen tot het centrum van het dorp worden vanaf 17.00 tot circa 23.00 uur voor het plaatselijke en doorgaande verkeer afgesloten. Dat zijn de volgende wegen: Zevenbergseweg ter hoogte van de Willandstraat, Osseweg ter hoogte van de Megensebaan, Broekstraat ter hoogte van de Valendonkstraat en Burgemeester van Erpstraat ter hoogte van de Harenseweg. Doorgaand verkeer vanuit Oss (N329) richting Herpen wordt omgeleid via de Hartog Hartogsingel, Zevenbergseweg, Landbouwlaan, Hoessenboslaan en Burgemeester Van Erpstraat.

Parkeren bezoekers: Het verkeer vanaf de A50 en vanuit Oss (N329) wordt verwezen naar industrieterrein Danenhoef en De Geer-Oost. Het verkeer vanuit Megen wordt verwezen naar het industrieterrein De Geer-Oost. Parkeren langs de Graafse/Megensebaan is niet toegestaan. Tevens geldt er een parkeerverbod in de Broekstraat, Harenseweg en de Zevenbergseweg om doorstroming van het omgeleide verkeer te borgen. Verder behoren de Osseweg en de Broekstraat geheel verkeersvrij te zijn om als ontsluitingsroute voor de hulpdiensten te kunnen dienen.