• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Sint pakt flink uit bij Seniorenvereniging Herfstzon

Op donderdagmiddag 30 november 2017 waren circa 300 leden van Seniorenvereniging “De Herfstzon” in de Berghemse Berchplaets voor een gezellige middag. Voorafgaande aan het geplande Sinterklaasfeest werd een korte maar belangrijke ingelaste ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering werd onze overleden secretaris Bert Vos herdacht en werd Nellie van Berkel gekozen als nieuw bestuurslid. Nellie zal binnen het bestuur de secretaristaken op zich gaan nemen. Alle bezoekers werden ontvangen met koffie of thee en ook nu met SPECULAAS.

Deze middag was DJ Jo aanwezig voor de muzikale opluistering en vooral voor het draaien van gezellige dansmuziek. Er werd dan ook volop gedanst.

Na ongeveer een uur kwam de Sint met drie van zijn zwarte knechten binnen, waarop door onze dj spontaan het lied Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht ging draaien en de hele zaal meezong. Onderweg naar het podium begroette Sinterklaas verschillende aanwezigen en de drie Zwarte Pieten waren royaal met pepernoten en ander strooigoed.
Sinterklaas werd op het podium begroet door onze voorzitter Sjaak van den Heuvel en Sinterklaas maakte ook een praatje met DJ Jo omdat die de aanwezigen heel goed vermaakt.

Sinterklaas ging gedurende de middag ook enkele keren door de zaal om met vele mensen een praatje te maken. In de loop van de middag vroeg De Sint aan zijn Pieten enkele personen naar het podium te halen en had voor hen steeds een speciaal woordje, onder andere voor Tonnie, die al jaren meewerkt om het kerkhof schoon en mooi te houden en
voor Will de nieuwe motor (voorzitter) van het Herfstzon Seniorenkoor en voor Joke en Annie die elke woensdag alle bridgers van koffie voorzien en ook vanmiddag druk zijn om alle aanwezigen van koffie en andere consumpties te voorzien.

Als Sinterklaas niet aan het woord was zorgde DJ Jo voor de nodige muziek, zodat er volop gedanst kon worden, op de vergrootte dansvloer.
Maar ook aan een mooie middag komt een eind. De middag werd voor elk van de aanwezigen nog mooier, omdat Sinterklaas aan ieder die de zaal verliet als cadeau een grote tas vol lekkers meegaf.

Een drukke middag voor de reeds bejaarde maar voor zijn leeftijd toch nog five Sint en zijn trouwe knechten en een fijne middag voor allen die aanwezig waren.