• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Felicitaties en een persoonlijk woordje bij viering van 150 jaar d'n Dort

Mark Megens en zijn vriendin Anne Schäper hebben al een tijdje, als zesde generatie, met veel liefde en plezier de werkzaamheden van de 150 jaar oude familiekroeg aan Harensbroek overgenomen. Een frisse wind, een moderne inslag en ontzettend veel enthousiasme. Gisteren vierden zij samen met vrienden, gasten, clubs en verenigingen het 150 jarig bestaan. Hierbij mocht stichting Carnaval natuurlijk niet ontbreken, prins Jasper d'n Uurste en gevolg feliciteerden gisteren het horecakoppel. Waarbij de prins een mooi persoonlijk woordje had.

 "150 jaar d'n Dort..... Dat is wel een persoonlijk woordje waard. ,Over de eerste 125 jaar gaan de mooiste verhalen de rondte, maar helaas reiken mijn ervaringen niet verder dan zo'n 25 jaar geleden. Rond 1992 kwam ik voor het eerst hier op een zondagmorgen. Mannen met jagerskleding zaten binnen, de potkachel stond op 60 graden en de volwassenen dronken bier, rookten sigaren en praatten over jagen, duiven en biljarten.


In die jaren die volgden was d'n Dort nog regelmatig uitvalsbasis voor ons tieners tijdens de Hokkelingefeesten. Dat waren memorabele avonden! Ook op sportief gebied heb ik goede herinneringen aan D'n Dort... behoorlijk wat jaren zomeravond voetbal competitie hier. En ja , zelfs 4 keer kampioen geworden met drie verschillende teams en nee, dat kwam niet door mijn voetbalkwaliteiten maar door die prachtige voetbalmat hier!

Mark en Anne, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik hoop dat dit prachtige stuk Brabantse historie ook voor de komende generaties bewaard blijft!
Prins Jasper I en adjudant Dick

Foto/Tekst: Facebook Prins Jasper en Adjudant Dick

Ook wij wensen Mark en Anne heel veel succes en plezier in hun gezellige cafe.
www.cafeherbergdendort.nl