• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

"Sleuteloverdracht" Bergse Kermis naar Berghem Events

Vanmiddag gaf wethouder Frank den Brok (VDG) aan de pers uitleg, hoe de samenwerking en overdracht tussen de gemeente Oss en Berghem Events voor de organisatie van de Berghemse kermis tot stand kwam. Dat is enkele uren voordat het vijfdaagse Bergse festijn losbarst. Dennis van Rooy van Berghem Events kreeg officieus de sleutel voor de Berghemse kermis. Vanavond staan Billy The Kit, Buren van de Brandweer, Feestnation en Lievelingsdj’s van je zusje op het programma.

“Laat ons het doen, wij kunnen het beter”, luidde het credo van de groep enthousiastelingen een jaar geleden. Daarmee daagden ze de gemeente Oss uit om de complete organisatie van de kermis in Berghem op zich te nemen. Iets wat naadloos aansluit op het project ‘right to challenge’ waarbij inwoners uit de gemeente de mogelijkheid krijgen om eigen initiatieven waar te maken. Voor Berghem Events geldt 2017 als overgangsjaar en zal onder supervisie van de gemeente georganiseerd worden. Bij succes krijgt Berghem Events in 2018 vrij spel.

Bekijk hier het hele programma van de Bergse kermis.

Vrijdag 7 juli – Pre-Party
Geen kermis zonder Pre-Party met muziek in de tent. Billy The Kit, Buren van de Brandweer, Feestnation en Lievelingsdj’s van je zusje zorgen voor de o zo vertrouwde kermissfeer. Van 20.00 tot 01.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Merx, de Berchplaets en snackbar Silly’s en kosten €8. Koop je ze aan de deur, dan betaal je €10.

Zaterdag 8 juli – opening en coverband Summerland
Wethouder Frank den Brok opent de kermis om 14.00 uur, waarna de grootste fans al een rondje attracties kunnen doen. Een clown vermaakt de allerkleinsten die hun voordeel doen met de openingsactie. ’s Avonds om 20.30 gaat de tent open en speelt coverband Summerland de sterren van de hemel. De attracties sluiten iedere dag om 00.00 uur. Toegang van de feesttent is gratis.

Zondag 9 juli – regionale bands met barbeque
Rondom het vaste kermisprogramma met attracties en een terras, krijgen vandaag regionale bands een podium. Dude, Factor 3 en Acoustic Energy zijn vanaf 15.00 uur te zien. Om 17.00 uur gaan we verder op hete kolen. Jawel, barbequeën op de kermis. Dat kan zeker! Voor €13,50 per persoon of €12,50 als je met een groep van minimaal 10 personen komt. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft. Meld je vooraf aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maandag 10 juli – braderie en karaoke
Om 14.00 worden de stands uitgestald voor een gezellige braderie. Heerlijk struinen. Kinderen vanaf zes jaar kunnen zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven voor een karaoketour over de kermis. Samen met Willem en Theo – bekend van hun overvolle tent op het Hoessenbosch Festival – zingen ze de leukste liedjes. Tussendoor krijgen ze wat lekkers te eten en te drinken. Dat alles voor €7,50. Om 20.30 uur doet het karaoke-duo het nog even dunnetjes over met hun Mega Kuif Karaoke Show in de tent. De toegang daarvan is gratis.

Dinsdag 11 juli – Maasland FM Foute Party
Geniet nog één keer van de kermis. Om 14.00 uur klinkt het laatste startsein voor de attracties, pakken we een terrasje en blijven natuurlijk zitten tot 20.00 uur als de Maasland FM Foute Party (gratis toegang) begint. Tot slot – zoals een echte kermis betaamt - begint om 22.30 uur het vuurwerk. Daar moet je bij zijn.