• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Doe mee met 100-100-100

100 inwoners – 100 dagen – 100 % afvalvrij. Noem het een uitdaging of avontuur. Gaat het lukken om 100 huishoudens 100 dagen zonder afval te laten leven? Gemeente Oss gaat het proberen! Op 1 januari 2017 start deze uitdaging en ze zijn op zoek naar deelnemers. Ze zijn eerlijk gezegd op zoek naar inwoners die deze uitdaging aan durven. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Wonend in de polder of drie hoog in het centrum. We zoeken een goede afspiegeling van de gemeente Oss. 

Meer inzicht krijgen
Minder afval en meer hergebruik in 2020, dat is het doel. Wethouder Johan van der Schoot: ‘Als het gaat om afvalinzameling zijn we goed op weg, maar er is meer voor nodig om onze doelstelling te halen. Een andere aanpak, maar welke? Wat werkt voor onze inwoners en wat werkt niet? Om daar meer inzicht in te krijgen willen we in 2017 en 2018 via diverse proeven bekijken wat onze inwoners helpt om bewuster te worden van afval en om afval beter te scheiden.’

Startbijeenkomst
We starten op 1 januari 2017 en eindigen op 10 april 2017. De deelnemers staan er niet alleen voor. Ze krijgen weekopdrachten, tips én kunnen elkaar helpen. De website oss.100.100.100.nl speel daarbij een belangrijke rol. Daar staat ook meer informatie. Op 14 december is er een startbijeenkomst en vertellen we de deelnemers meer over het experiment.

Zelf eenvoudige bijdrage leveren
Henri Arts, voorzitter Dorpsraad Lith doet mee: ‘Ik vind het belangrijk om de berg afval te verminderen en daar bewust mee om te gaan. Voor mijn kinderen en onze samenleving. Je kunt al een eenvoudige bijdrage leveren door zelf een tasje mee te nemen naar de winkel of hergebruik van spullen. Ben heel benieuwd hoe we dit in ons gezin met zijn vijven gaan doen. En benieuwd naar de ideeën waarmee we als deelnemers elkaar kunnen stimuleren.’

Meld aan!
We zijn op zoek naar inwoners die deze uitdaging aan durven. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Wonend in de polder of drie hoog in het centrum. We zoeken een goede afspiegeling van de gemeente Oss. Deelnemers kunnen zich vanaf 1 november inschrijven via oss.100.100.100.nl of www.oss.nl/afval.