• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zaterdag 24 september, landelijke finale 112 brandweerwedstrijden in Berghem

Op zaterdag 24 september vindt de landelijk finale van de 112 brandweerwedstrijden plaats in Berghem. Meerdere landelijke korpsen gaan strijden in verschillende brandweervaardigheidstoetsen. Wie gaat er met de eer strijken en wie volgt post Gameren op? De postcommondant van Berghem, Maikel van Schaijk, schreef hierover een voorwoord. 

Voorwoord Postcommandant 

Beste deelnemers, deelneemsters en supporters!

Namens post Berghem van Brandweer Oss, veiligheidsregio Brabant Noord heet ik jullie zaterdag 24 september van harte welkom in onze kazerne. Onze post is een frequent deelnemer aan de  brandweervaardigheidstoetsenen heeft in het verleden ook een aantal keren de landelijke finales bereikt. Toen we dan ook de activiteiten bespraken die we wilden organiseren in het kader van het 75-jarig bestaan van onze post, stond het organiseren van de landelijke finales hoog op ons verlanglijstje. We zijn dan ook blij dat wij door het ABWC hiertoe in de gelegenheid zijn gesteld.

Om je vak goed en veilig te kunnen uitoefenen, is het van groot belang je vaardigheden op peil te houden. Daar is scholing en oefening voor nodig en de vaardigheidstoetsen sluiten hier mooi op aan. Tijdens de brandweervaardigheidstoetsen houden jullie elkaar scherp en zorgen jullie ervoor dat ieders vakbekwaamheid wordt vergroot. De wedstrijd verbetert de teamgeest, laat de adrenaline stromen en draagt bij aan nog meer inzicht in efficiënt optreden van de korpsen. We zullen zien wie zaterdag 24 september de grote winnaar wordt. Behaalt post Gameren in Berghem haar derde landelijke zege, post Oldebroek haar tweede, of wordt het toch een verrassende nieuwkomer? Aan het eind van deze dag zullen we het weten.

Ik ben trots op iedereen die zich zo vol overgave inzet tijdens deze vaardigheidstoetsen, organisatie, ondersteuners en deelnemers. Die laatste groep wil ik nog meegeven: gebruik je brandweerkwaliteiten en maak zo je deelname vandaag tot een groot succes! En behaal je vandaag geen plaats op het erepodium: in feite zijn jullie allemaal al winnaar deze dag! Jullie durven je te laten toetsen en daarmee winnen jullie extra vaardigheden die jullie nog beter in staat stellen het brandweervak veilig en efficiënt uit te voeren.

Berghem
Tot slot een woord van dank aan het organisatiecomité, de juryleden en alle anderen die geheel belangeloos op hun vrije zaterdag aanwezig zullen zijn om alles vandaag in goede banen te leiden.

Ik wens jullie veel leerzame momenten vandaag, met als afsluiting een spannende prijsuitreiking in onze kazerne!

Maikel van Schaijk Postcommandant Post Berghem