• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Team Bérghe op een welverdiende 5de plek!

Op zaterdag 21 augustus onder een mooie strakke blauwe hemel ging de 24 uurs solex race in Heeswijk Dinther van start. Een race in het teken van Kika, waar dit jaar ruim 100 teams aan meededen. Het was dit jaar een pittig parcours: scherpe bochten, veel grint op het parcours en een brandende zon boven op de hoofden van de coureurs. Tijdens het rijden is het verplicht om met volledig bekleding op de solex te zitten en uiteraard met een valhelm op wat met temperaturen rond de 30 graden niet altijd een pretje is.

De eerste drie uren gingen voortreffelijk en team Bérghe reed ruim in de top vijf. Helaas brak er toen een moer af, er moest flink gesleuteld worden, onderdelen uit Berghem op en neer gereden worden. Flink wat tijd verlies en daarmee ook een daling in het klassement. Maar het team heeft zich met veel inzet en doorzettingsvermogen weer terug gevochten; zo snel wordt er niet opgegeven!.

Het laatste uur lag het team nog op de 6de plek, met een hijgende 7de achter ons en twee rondes achter nummer 5. Nog een laatste flinke trap, bochten nog wat scherper aangezet en toen was het 4 uur. Onder de klanken van WC experience was het toen wachten op de prijsuitslag. We gingen er van uit dat het de 6de plek zou zijn. Maar toen bij nummer 6 ZZ top naar voren werd geroepen klonk er al wat gejuich. En ja wel: Op de vijfde plek Team Bérghe! Met een grote beker zijn we naar Berghem getogen en onder het genot van een bescheiden pilsje deze mooie notering gevierd. Om daarna zeer moe maar voldaan het bed in te rollen.

Het was weer een mooie, sportieve race die ook dit jaar weer een heel mooi bedrag voor Kika heeft opgehaald: maar liefst € 35.906,- : twee vliegen in een klap!

Volgend jaar staan we weer aan de start!

Foto's solexteam berghem bij de 24uurs race

Solexteam Berghem

solexteamberghem01