• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuw lentebier en restyling etiketten bij Berghemse Muifelbrouwerij

Categorie: algemeen

muifel-lenteetiketHet is bijna lente 2015 en de nieuwe Nederlandse brouwerijen en nieuwe bieren vliegen ons om de oren. De traditionele zoet-moutige laag-gehopte Lentebocken worden niet echt meer voor vol aangezien in het snel veranderende Nederlandse bierlandschap. Muifel probeert ook wat nieuws: wel een ondergistend Lentebier brouwen, maar dit geen bock noemen. Lekker apart met Amerikaanse hopsoorten (citrus! Tropisch fruit!) maar zeker niet extreem bitter zodat het wel allemaal lekker drinkbaar blijft. Het Muifel Lentebier is een zogenaamde Session India Pale Lager.

Het is een variant op de steeds bekender wordende bierstijl India Pale Ale (IPA). De session IPL drinkt veel lekkerder weg omdat hij lager in alcohol is (5.5%), minder zwaar gehopt is (ca 30 IBU) en een prettig gistkarakter heeft vanwege het gebruik van ondergist (zoals in pilsners). Het Muifel Lentebier is droog in de afdronk waardoor het hopkarakter mooi naar voren komt.

Muifel Lentebier is verkrijgbaar in 33 cl flessen en voor de horeca in 20 L RVS fusten (schuifkoppeling).

Muifelbrouwerij bestaat in 2015 maar liefst 9 jaar. In die jaren is het assortiment gegroeid naar meer dan twintig verschillende Muifelbieren, nog immer zonder pils. Er is nu gekozen om tien reguliere Muifelbieren nationaal te verkopen, waarvan drie seizoensbieren die jaarlijks eenmalig worden gebrouwen en beperkt verkrijgbaar zullen zijn (Lentebier, D’n Ossebock voor in de herst en Zuster Agatha houtgerijpt voor in de winter). Bijgevoegde foto toont de trotse rij Muifelbieren. Alle etiketten hebben een restyling ondergaan waarbij de brouwerijnaam Muifelbrouwerij een prominente plek heeft gekregen op het etiket.

Foto-10-muifelbieren

www.muifelbrouwerij.nl